Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕГУЛЯТОРНА СЛУЖБА ПОЧЕКАЄ

23 вересня 2014, 09:00
173
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

За повідомленням прес-служби Держпідприємництва, Окружний адміністративний суд м. Києва рішенням від 18 вересня 2014 року у справі № 826/10927/14 скасував постанову КМУ про ліквідацію цього органу та створення Державної регуляторної служби.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, ще деякий час Держпідприємництво в повному обсязі виконуватиме свої функції. Цим варто скористатися, наприклад, для того, щоб оскаржити до цього органу незаконні дії регуляторних органів, адже статистика розгляду таких справ експертно-апеляційною радою є досить обнадійливою (станом на 2 вересня на користь бізнесу було вирішено близько 60% розглянутих справ).

Проте на сьогодні рішення суду ще не набрало законної сили. Воно почне діяти або після винесення ухвали за апеляційною скаргою, або, якщо апеляційну скаргу не буде подано, після закінчення строку на її подання (він спливає 29 вересня).

ПРОТЕ:

Зазначимо, що рішення прийнято судом першої інстанції і, ймовірно, представники Кабміну подадуть апеляційну скаргу. Тому варто почекати вердикту як мінімум Київського апеляційного адміністративного суду, а також ВАСУ (може бути й ВСУ). Крім того, навіть якщо всі зазначені інстанції підтримають скасування постанови № 252, це не перешкодить Кабміну, за необхідності, прийняти новий акт про ліквідацію Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини