Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВОВВЕДЕННЯ В ПЕРЕВІРКАХ

20 серпня 2014, 09:05
146
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрали чинності Закон від 22.07.2014 № 1600-VII про невтручання контролюючих органів у діяльність суб'єктів господарювання та Закон від 31.07.2014 № 1622-VII про зміни до Держбюджету-2014.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно із Законом № 1600-VII суб'єкта господарювання не можна перевіряти на підставі анонімних заяв. Тобто звернення фізосіб щодо проведення перевірки має бути обґрунтованим. Ця норма стосується проведення позапланових перевірок. Щодо планових заходів, внесення суб'єкта до планів перевірок одночасно декількох контролюючих органів є підставою для проведення комплексної планової перевірки одночасно всіма такими органами. Протягом одного року проведення більше однієї планової перевірки одного підприємства не допускається.

У той же час Закон № 1622-VII забороняє проведення всіх видів перевірок до кінця 2014 року. Це не стосується перевірок Державною фіскальною службою та перевірок, які проводяться з дозволу уряду або за заявкою самого підприємства.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що найболючіші для підприємств та такі, що найширше охоплюють всі сфери бізнесу, податкові перевірки все одно триватимуть.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини