Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Вивезення побутових відходів в столиці стало окремою послугою

10 серпня 2018, 08:06
326
0
Реклама

Закон «Про житлово-комунальні послуги» вивів вивезення побутових відходів в окрему комунальну послугу. Тому платежі за утримання прибудинкової території повинні зменшитися, але в платіжках з'явиться новий рядок. Однак напередодні початку дії Закону депутати перенесли цю дату з 10.06.2018 на 01.05.2019. Київська ж влада вирішила не чекати і розділила послуги вже з серпня поточного року. А рішення про це Київрада прийняла ще в квітні.
Оголошено, що плата буде залежати від кількості зареєстрованих в квартирі мешканців (а не від метражу, як зараз), від середньої норми накопичення відходів в залежності від типу будинку і від тарифу підприємства, яке вивозить сміття. Наприклад, норма накопичення у гуртожитків складе 1,39 куб. м, у будинків з сміттєпроводами - 1,93 куб м, у будинків без сміттєпроводів - 2,15 куб м.
Нарахування вартості вивезення сміття буде здійснюватися за такою методикою: середня річна норма на людину множиться на тариф підприємства-перевізника і ділиться на 12 місяців.
У столиці переможцем конкурсу стало комунальне підприємство «Київкомунсервіс», його тариф становить 115,09 грн за кубометр. Тому обіцяно, що середній тариф для будинків, де здійснює вивезення сміття це підприємство, складе 20-25 грн на людину.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини