Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок узгодження ціноутворення у контрольованих операціях

15 серпня 2018, 08:36
183
0
Реклама

Постановою Кабінету міністрів від 04.07.2018 № 518 внесено зміни до Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях для цілей трансфертного ціноутворення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2015 № 504. Фактично Порядок викладено у новій редакції.

Документ визначає процедуру попереднього узгодження під час якої узгоджуються критерії визначення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки».

За результатами проведеної процедури, у разі досягнення сторонами згоди щодо предмету та положень договору, він укладається у письмовій формі.

Строк дії договору визначається сторонами та не може перевищувати п'яти календарних років. При цьому Порядком передбачено умови для продовження договору, підстави для внесення змін до чинного договору або його дострокового припинення.

Таким чином, новий Порядок забезпечує виконання норм Податкового кодексу та передбачає необхідні складові для формування в Україні практики з укладання договорів про попереднє узгодження ціноутворення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини