Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується запровадити нові вимоги до здобувачів фінансових ліцензій

15 серпня 2018, 12:22
207
0
Реклама

Нацкомфінпослуг оприлюднила проект змін у ліцензійні умови надання фінансових послуг (крім діяльності на ринку цінних паперів).

Серед обов'язкових вимог до ліцензіатів: відповідність нормативам достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій.

Змінюються також терміни попереднього провадження страхової діяльності (укладання договорів страхування) - щоквартально протягом двох років на момент подачі заяви про отримання ліцензії. Для отримання ліцензії на добровільне страхування цивільної відповідальності власників наземного транспорту претендент повинен мати досвід врегулювання страхових випадків і виплати страхового відшкодування в цей період - щонайменше за 10 такими договорами.

Пропонується також доповнити перелік документів, що подаються разом із заявою про отримання ліцензії. Серед нововведень, зокрема, копії документів на право власності (користування) нежитловими приміщеннями за місцем знаходження юридичної особи; копія документа про доступність такого приміщення для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Окрім того, ліцензіати повинні будуть мати бухгалтерську службу на чолі з головним бухгалтером, до складу якої входитиме не менше двох осіб.

Також у нових ліцензійних умовах з надання фінпослуг буде регламентовано порядок діяльності недержавних пенсійних фондів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини