Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З’являться нові вимоги до ліцензій недержавних пенсійних фондів

15 серпня 2018, 14:16
261
0
Реклама

Нацкомкомфінпослуг оприлюднила проект змін до ліцензійних умов з надання фінансових послуг (крім ринку цінних паперів).Серед іншого вводиться новий вид діяльності, що підпадає під ліцензіонування - надання послуг у накопичувальній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування недержавним пенсійним фондом. Для її отримання претендент повинен відповідати нормативам достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій.

У новій редакції ліцензійних умов також міститься перелік документів, що подаватимуться НПФ разом із заявою про отримання ліцензії. Здобувач зобов'язаний буде подавати копії документів, що регламентують його взаємини із адміністратором, зберігачем НПФ та компанією з управління пенсійними активами. Крім того претендент має подати відомості про фінансову діяльність зберігача та компанії з управління пенсійними активами, а також інформацію щодо їх відповідності висунутим вимогам.

Нагадаємо, що на сьогодні триває активне обговорення запровадження в Україні другого рівня пенсійного страхування. Йдеться, насамперед, про законопроект №6677, що передбачає функціонування накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. За його прийняття, серед інших, виступає Європейська бізнес асоціація, про що ми писали раніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини