Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звернення за дозволами порушити норми стали публічними

16 серпня 2018, 08:06
199
0
Реклама

У квітні цього року Мінрегіон затвердив порядок узгодження відхилень від державних будівельних норм. Практика подібних погоджень існувала завжди, дозволу отримували на індивідуальній основі і кулуарно. Тепер же зроблена спроба вивести процес з тіні. Повідомлялося, що новий порядок розроблений у співпраці з фахівцями Реанімаційного пакету реформ, Офісу ефективного регулювання (BRDO), Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» та іншими організаціями.
На сайті Мінрегіону вже розміщена інформація о 26 зверненнях, що надійшли з початку цього року. Днями відбулося перше засідання секції з питань будівництва та архітектури Науково-технічної ради міністерства, яка і повинна розглядати подібні звернення.
Мінрегіон також розробив проект переліку норм, у відхиленнях від яких будуть відразу відмовляти. В першу чергу, це стосується питань безпеки людей, наприклад: зменшення санітарних розривів та протипожежних відстаней від АЗС до найближчих будинків, споруд та інженерних мереж; розміщення АЗС на житлових і пішохідних вулицях, внутрішньоквартальних проїздах, в зонах відпочинку і на прибережних смугах; зменшення кількості аварійних виходів на автомобільних стоянках; зменшення вогнестійкості будівель і їх конструкцій і ін. Зараз цей перелік узгоджується з причетними міністерствами і відомствами.
Порядок погодження Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України обґрунтованих відхилень від будівельних норм, що забезпечують дотримання встановлених вимог безпеки до будівель і споруд, в спосіб, не передбачений будівельними нормами, затверджений наказом Мінрегіону від 19.04.2018 №97.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини