Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до новобудов будуть змінені

21 серпня 2018, 17:25
297
0
Реклама

Мінрегіон розробив зміни до порядків, що регламентують прийняття в експлуатацію закінчених об'єктів, а також підготовчі та будівельні роботи. Йдеться про будівлі, що належать до об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. Під дію нових правил підпадуть як новобудови, так і об'єкти, що експлуатуються, але з тих чи інших причин не отримали дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Проектом допускається прийняття в експлуатацію об'єкта будівництва у разі якщо після реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт або видачі дозволу на їх виконання відбулася зміна найменування замовника (генерального підрядника або проектувальника). Але причиною такої зміни може бути лише зміна типу акціонерного товариства або перетворення АТ в інше господарське товариство.

В проекті міститься вичерпний перелік підстав для скасування декларацій про початок виконання підготовчих та будівельних робіт. Зокрема, підставою буде наявність відомостей про смерть фізичної особи-замовника (визнання її безвісно відсутньою), припинення замовником - ФОП підприємницької діяльності або про припинення юридичної особи. Передбачається, що до заяви на отримання дозволу на виконання будівельних робіт потрібно буде додавати висновки із результатами оцінки впливу на довкілля. Дозвіл видається на безоплатній основі.

Також у проекті передбачено, що забудовник зможе отримати сертифікат лише після обладнання будівлі лічильниками теплоенергії та води.А виконання будівельних робіт на земельних ділянках зони відчуження та зони обов'язкового відселення об'єктів на замовлення органів виконавчої влади може здійснюватися за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування відповідною земельною ділянкою.

Раніше ми писали про те, що Мінрегіон доопрацював проект Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію об'єктів, збудованих без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, що відносяться до категорії СС1 (із незначними наслідками).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини