Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держбанки будуть регулярно публікувати дані про свою діяльність

3 вересня 2018, 14:40
161
0
Реклама

1 вересня Мінфін оприлюднив формат нового щоквартального звіту державних банків про основні показники діяльності та і деякі інші відомості. Про цю ініціативу ми писали раніше.

З проектами можна ознайомитись на сайті Мінфіну, а пропозиції надати протягом вересня на електронну адресу: presa@minfin.gov.ua.

По кожному з чотирьох держбанків передбачено оприлюднення основних відомостей (акціонери, керівництво банків, організаційна структура, кількість клієнтів тощо) та показників діяльності. Інформація подаватиметься у виді таблиць та графіків (візуалізація динаміки окремих показників). Зокрема, будуть публікуватися дані про обсяги активних та пасивних операцій, розміри кредитних та депозитних портфелів, фінансовий результат, інформація про обіг в POS-термінальній мережі, суми платежів населення тощо.

Також передбачається надання узагальненої інформації про діяльність та значущість таких банків в банківській системі.

В окремому звіті кожні півроку планується висвітлювати результати роботи з проблемними активами (NPL), включаючи кількісні показники (результати вже здійснених процедур реструктуризації та задоволених судових позовів).

Раз на рік публікуватиметься інформація про реалізацію стратегій розвитку банків.

Перший розширений звіт обіцяють оприлюднити 1 листопада.

***

Нагадаємо, що можливість перевірки вашого контрагента в банківській сфері (як і в будь-якій іншій) на благонадійність і його подальшого контролю дає сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам банківської діяльності. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Особливості АТ як організаційно-правової форми»;

- «Володіння криптовалютою»;

- «Порядок залучення інвестицій з іноземного венчурного фонду».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини