Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акцент на суть, а не на форму

4 вересня 2018, 15:04
176
0
Реклама

Міносвіти опублікувало для громадського обговорення проект зміни до постанови Кабміну від 23.11.2011 №1341 «Про затвердження Національної рамки кваліфікацій».

Нагадаємо, що Національна рамка кваліфікацій (НРК) - системний і структурований за компетентностями опис кваліфікаційних рівнів. ЇЇ використання сприяє ефективній взаємодії сфери освіти і ринку праці. За сукупністю компетентностей, які відповідають певному рівню НРК, визначається відповідний рівень освіти.

Мета проекту - приведення НКР у відповідність із Законом «Про освіту».

Документом пропонується встановити новий кваліфікаційний рівень, який характеризує здатність самостійно виконувати складні спеціалізовані виробничі чи навчальні завдання в окремій сфері (галузі) професійної діяльності або у процесі навчання. Також встановлюється вимога нести відповідальність за результати своєї діяльності та контролювати інших осіб у певних ситуаціях.

Зауваження та пропозиції до проекту можна надіслати на електронну адресу panych@mon.gov.ua до 14.09.2018.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам галузі освіти. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Як давати приватні уроки чи організувати курси»;

- «Організація бізнес-тренінгів»;

- «Правовий режим службових творів».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини