Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочато відбір радників другої хвилі «великої» приватизації (ДОПОВНЕНО)

4 вересня 2018, 16:46
245
0
Реклама

Фонд держмайна повідомив, що 7 вересня відбудеться перший етап відбору інвестиційних радників для ВАТ «Оріана», ПАТ «Азовмаш», ПАТ «Сумихімпром», «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг», АТ «Херсонська ТЕЦ», АТ «Дніпровська ТЕЦ», АТ «Криворізька теплоцентраль», ДП «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль».

Відповідно до Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» на радників покладатимуться, зокрема, такі завдання:

- збір інформації та проведення аналізу економічних, технічних та фінансових показників діяльності підприємства;

- приведення основних показників бухгалтерської звітності підприємства у відповідність із стандартами бухгалтерського обліку;

- забезпечення проведення аудиту;

- підготовка фінансової моделі та визначення інвестиційної привабливості підприємства, можливих шляхів її підвищення, шляхів реструктуризації кредиторської заборгованості, надання рекомендацій щодо встановлення цін і тарифів на продукцію та послуги, розробка маркетингової політики, інших заходів;

- визначення стартової ціни та підготовка інформаційного пакета щодо об'єкта приватизації;

- пошук потенційних інвесторів, супровід аукціону та ін.

Оплата послуг радника складається з двох частин: фіксованої - за виконання умов договору та змінної - у відсотковому відношенні до вартості об'єкта після його продажу. Оплата послуг радника здійснюється за рахунок коштів державного бюджету або міжнародних організацій.

Для підприємств першої хвилі великої приватизації («Електроважмаш», «Вугільна компанія «Краснолиманська», «Президент Готель», «Індар», «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», Одеський припортовий завод) Фонд держмайна уклав договори з усіма радниками. З моменту підписання договору у них є від 4 до 6 місяців для виконання визначених робіт.

ДОПОВНЕННЯ. Учасники міжнародної мережі консалтингових фірм Grant Thornton International заявили, що конкурси з відбору радників для підготовки до продажу підприємств першої хвилі пройшли з грубими правопорушеннями при проведенні других етапів 30-31 липня.
Автори заяви поінформували про ці правопорушення Кабінет міністрів і Спеціальну комісію Верховної Ради з питань приватизації, запропонувавши провести оперативне розслідування. Крім того, 21 і 22 серпня ТОВ «Грант Торнтон» звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративними позовами до ФДМ, в яких просить визнати недійсними результати конкурсів з відбору радників для «Електроважмашу», вугільної компанії «Краснолиманська» і «Індару». 28 серпня суд відкрив провадження в даних справах. За даними авторів заяви, ще один учасник оскаржив в Київському окружному суді результати конкурсів з відбору радників для ОПЗ і ОГХК.

***

Нагадуємо, що при встановленні нових та перевірці існуючих ділових контактів може бути корисним сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він дозволяє знайти інформацію про ваших контрагентів серед фізичних і юридичних осіб та здійснювати їх подальший контроль.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини