Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Розроблено проект порядку прийняття на облік лічильників тепла та води

5 вересня 2018, 14:58
273
0
Реклама

Мінрегіон оприлюднив для обговорення проект наказу, яким встановлюється процедура прийняття на абонентський облік вузлів комерційного обліку, вузлів розподільного обліку теплової енергії та водопостачання для здійснення розподілу обсягу спожитих послуг теплової енергії, питної та гарячої води. Він розроблений у відповідності до Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Проектом передбачено форму заяви та перелік супроводжуючих документів, що подаються для опломбування лічильників та прийняття їх на облік оператором зовнішніх інженерних мереж або виконавцем відповідної комунальної послуги.

Результати огляду та опломбування, у т. ч. початкові показники, зазначаються в акті про прийняття приладів на абонентський облік, примірник якого залишається у споживача.

У разі виходу з ладу вузла комерційного обліку він підлягає заміні на справний оператором зовнішніх інженерних мереж та прийняттю на абонентський облік протягом п'яти робочих днів з дня виявлення факту виходу з ладу.

Як ми писали раніше, Мінекономрозвитку вийшло з ініціативою передати контроль у сфері обліку комунальних послуг Держенергоефективності, у той час, коли за Держпродспоживслужбой залишатиметься право проводити позапланові перевірки підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини