Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні може бути переформатовано ринок цінних паперів

6 вересня 2018, 08:11
238
0
Реклама

3 вересня групою народних депутатів подано законопроект, що має на меті замінити існуючий Закон «Про цінні папери та фондовий ринок» Законом «Про ринки капіталів». Він визначатиме правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків, провадження професійної діяльності на них, а також регламентувати емісію та обіг цінних паперів.

У законопроекті велику роль відведено функціонуванню ринків похідних цінних паперів та деривативів (договір, який випускається на основі специфікації та/або генеральної угоди і передбачає одне або декілька таких зобов'язань).

Серед нововведень - поява такого інституту, як збори власників облігацій, основним завданням якого буде захист прав цих самих власників.

Окрім того, нормативно врегульовується функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків, а також розбудова їх інфраструктури. При цьому робиться виключення для операторів ринку електроенергії: у разі прийняття, дія Закону розповсюджуватиметься на них з січня 2023 року.

***

Нагадуємо, що нформаційно-пошукова система ЛІГА:ЗАКОН містить відповіді на питання, пов'язаних із обігом цінних паперів і не тільки, наприклад:

«Як відображати в декларації на прибуток цінні папери, придбані в 2010 році та ліквідовані у 2017 році?»;

«Чи підлягають оподаткуванню доходи нерезидента у вигляді процентів або доходу (дисконту) на державні цінні папери або облігації місцевих позик, або боргові цінні папери (тощо) відповідно до п.п. 141.4.10 п. 141.4 ст. 141 ПКУ?»;

«Чи є об'єктом оподаткування ПДВ операція з продажу за кошти цінних паперів та корпоративних прав, виражених в інших, ніж цінні папери, формах (в тому числі, якщо ціна продажу вища за їх номінальну вартість)?».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини