Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські порти передаватимуть в концесію

6 вересня 2018, 11:30
247
0
Реклама

Мінінфраструктури завершило роботу над підготовкою технічно-економічних обґрунтувань передачі у концесію ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та ДП «Херсонський морський торговельний порт». У вересні планується провести конференцію потенційних учасників конкурсу.

Провідним радником проектів виступає Міжнародна фінансова корпорація (входить до Групи Світового банку), вона ж й організовуватиме конференцію та майбутній конкурс. Раніше уряд відмовився від ідеї продажу портів на користь їх розвитку в рамках державно-приватного партнерства.

Проекти концесії передбачають залучення приватних інвестицій у обсязі до 45 млн дол. для модернізації, переобладнання та збільшення потужностей по перевалці порту Херсон. Залучення близько 250 млн дол. для будівництва нового терміналу та причалів на території «Ольвії» покликане сприяти підвищенню обсягів обробки вантажів, забезпеченню розвитку суміжної інфраструктури (залізнична станція, електромережі, автодороги).

Раніше катарська компанія Mwani Qatar виявила зацікавленість у концесії згаданих портів. Відповідний меморандум про взаєморозуміння між Адміністрацією морських портів та компанією був підписаний наприкінці липня, під час українсько-катарських зустрічей на рівні міністрів.

Як ми нещодавно писали, порт «Ольвія» став першим, де було впроваджено систему електронного управління e-Port, що дозволила прискорити оформлення вантажів та скоротити терміни їх обробки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини