Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавці алкоголю можуть реалізовувати його на розлив

7 вересня 2018, 08:45
2099
0
Реклама

Суть справи: податківці перевірили магазин, який здійснює роздрібну торгівлю алкоголем, та виявили факт продажу пива на розлив. В результаті було складено податкове повідомлення-рішення щодо продажу алкогольних напоїв на розлив без статусу закладу громадського харчування і застосовано штраф близько 7 тис. грн.

Власник магазину оскаржив такі дії фіскалів. Місцевий та апеляційний суди стали на бік позивача. Колегія суддів Адміністративного суду ВС погодилась із таким висновком.

Верховний суд вказав, що до суб'єкта господарювання, що не має статусу закладу громадського харчування або підприємства з універсальним асортиментом товарів, можуть застосовуватися фінансові санкції тільки у разі продажу алкогольних напоїв на розлив з метою споживання на місці.

ВС підкреслює, що податківці не довели факт споживання алкоголю безпосередньо в закладі, а продаж пива на розлив є різновидом роздрібної торгівлі, на що у позивача є ліцензія.

Відповідну постанову у справі №806/1285/17 ВС прийняв 28.08.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі VERDICTUM.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам торгівлі алкоголем. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Підакцизний товар «Алкогольні напої»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Пиво»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Спирт етиловий та інші спиртові дистиляти»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини