Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземцям спростили роботу із внутрішніми держоблігаціями

20 вересня 2018, 14:47
231
0
Реклама

Правління Нацбанку затвердило низку нормативних змін щодо розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) обліку паперів, отриманих НБУ у якості застави, а також проведення операцій з ОВДП нерезидентами. Зміни також торкнулись порядку купівлі іноземної валюти з метою повернення за кордон іноземних інвестицій.

На первинний ринок ОВДП надано доступ приватним інвесторам, для чого визначено порядок обслуговування операцій розміщення таких ОВГП серед клієнтів первинних дилерів (брокерські договори).

Встановлено особливості проведення розрахунків за операціями з ОВДП, стороною яких є нерезидент:

- операції з банками та нерезидентами можна буде проводити без обмежень;

- операції з іншими контрагентами можна буде проводити лише на фондовій біржі з розрахунками за принципом «поставка цінних паперів проти оплати»;

- для купівлі іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон інвестицій за результатами операцій з ОВДП необхідно буде подавати спрощений перелік документів.

Окрім того, додатково врегульовано механізм обслуговування операцій рефінансування під заставу пулу активів. Йдеться про визначення порядку проведення операцій блокування ОВДП та наданні Нацбанку права при виконанні функцій депозитарної установи обліковувати цінні папери банків, що передаються в заставу.

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ від 18.09.2018 №100. Вони набирають чинності 20 вересня, за виключенням окремих пунктів, що наберуть чинність з 01.11.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини