Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як проходить перший етап реформи ринку електроенергетики?

21 вересня 2018, 13:00
211
0
Реклама

На днях в Кабміні обговорили імплементацію Закону «Про ринок енергетичної енергії», зокрема процес реорганізації енергопостачальних компаній, які до 11 грудня 2018 року повинні відокремити функцію розподілу від поставки.

Міненерговугілля зобов'язали в найкоротший термін направити уряду проекти порядків:

- забезпечення постачання електроенергії захищеним споживачам;

- продажу електроенергії за двосторонніми договорами на електронних аукціонах;

- проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності та заходів з енергоефективності.

Державне підприємство «Укренерго» повинно впровадити спеціальне програмне забезпечення, яке дозволить вже з грудня розпочати тестові операції купівлі-продажу на балансуючому ринку та ринку допоміжних послуг. У свою чергу НКРЕКП пообіцяла до грудня затвердити останню частину актів, які потрібні для ефективної трансформації ринку.

ДП «Енергоринок» в найкоротші терміни зобов'язане розробити дорожню карту своєї реорганізації, направлену на створення держпідприємства «Гарантований покупець» та акціонерного товариства «Оператор ринку», а також закупити необхідне програмне забезпечення.

Нагадаємо, що раніше ми писали про законопроект №9079, який пропонує врегулювати управління заборгованістю на новому ринку електроенергії і перетворити «Енергоринок» в аналог Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що діє на банківському ринку.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам ринку електроенергії. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про «Підакцизний товар «Електрична енергія»: регулювання виробництва та реалізації».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини