Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав створення системи правової охорони прав на нові сорти рослин

24 вересня 2018, 09:29
226
0
Реклама

19 вересня на засіданні Кабінету Міністрів було схвалено три постанови, метою яких є врегулювання та покращення процедури набуття прав на сорти рослин.

Затверджений Порядок ведення реєстру заявок на сорти рослин визначає механізм ведення Реєстру заявок на сорти рослин, який дозволить отримувати незалежну об'єктивну інформацію про нові сорти усім зацікавленим сторонам. Реєстр буде розміщено на веб-сайті Мінагрополітики у вільному та безоплатному доступі.

Порядок ведення Реєстру патентів на сорти рослин визначає механізм ведення Реєстру патентів та забезпечує безпечний ринковий обіг насіння та садивного матеріалу. Процедура державної реєстрації майнових прав інтелектуальної власності на сорти захистить національного виробника та іноземного інвестора від правопорушень та зловживань у цій сфері. Реєстр патентів також буде розміщений на сайті Мінагрополітики.

Порядок затребування зразків посадкового матеріалу батьківських компонентів об'єкта заявки визначає процедуру отримання зразків рослин для проведення експертизи. Він удосконалить процедуру набуття прав на сорти рослин.

Дія Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», так само, як і запропоновані зміни до нього, не поширюється на сорти рослин. Через це прийняті постанови, по-суті, є єдиним інструментом правової охорони інтелектуальної власності у цій сфері.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини