Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майданчики реєстрації оцінки майна: ринкова ціна чи монопольна змова

25 вересня 2018, 08:40
239
0
Реклама

Антимонопольний комітет у жовтні завершить перевірку впровадження Фондом держмайна електронної єдиної бази звітів про оцінку. Принаймні, таку надію висловила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.

Перевірка була розпочата ще влітку, коли фізично існував єдиний майданчик «ОЦІНКА.online», що постійно викликав нарікання за некоректну роботу і безпідставне списання коштів.

Питання, на які АМКУ хоче дати відповідь: чому тільки чотири майданчики змогли отримати дозвіл на роботу, і в чому причина зростання ціни послуг з 780 грн (по 390 грн платили оцінювач та нотаріус) до 1020 грн на сьогоднішній день. Перевіряючі також звернули увагу на те, що майданчики надзвичайно схожі, використовують аналогічні коди і договори, і, до недавнього, ціна їх послуг була однаковою.

За результатами перевірки АМКУ може винести рекомендації Фонду з приводу роботи з даними майданчиками. У разі виявлення ознак порушень, АМКУ почне розслідування. При цьому, розслідування може бути як стосовно ФДМ, так і щодо діяльності майданчиків. Зокрема, майданчики пов'язані із суб'єктами оціночної діяльності, що може дати цим оцінювачам неконкурентні переваги перед іншими гравцями ринку.

Нагадаємо, що після гострої критики Фонд держмайна авторизував 1 серпня другий і третій, а пізніше - і четвертий майданчик. Але навіть після цього під тиском з боку громадян, підприємців, депутатів АМКУ змушений був ініціювати перевірку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини