Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пожежні перевірки пропонують замінити страхуванням відповідальності

2 жовтня 2018, 10:30
235
0
Реклама

Пропонується встановити, що планові перевірки у сфері техногенної та пожежної безпеки підприємств із середнім та незначним ступенями ризику не будуть проводити у разі надання Держслужбі з надзвичайних ситуацій договору добровільного страхування цивільної відповідальності. Застрахована повинна бути шкода, яка може бути заподіяна третім особам або їхньому майну внаслідок небезпечної події на території або об'єктах нерухомості підприємства.

У цьому разі планові перевірки не будуть проводитись протягом строку дії зазначеного договору, але не більше 8 років для суб'єктів господарювання із середнім та не більше 10 років з незначним ступенями ризику.

У діючому режимі планують перевіряти підприємства, установи, організації державної та комунальної форми власності, об'єкти підвищеної небезпеки, включаючи вибухопожежонебезпечні та об'єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру.

Відповідний законопроект № 9132 Кабмін зареєстрував 28 вересня.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам пожежних перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати «Перевірки пожежної безпеки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини