Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Марки на «авторських» товарах стануть більш контрольованими

3 жовтня 2018, 17:50
226
0
Реклама

2 жовтня Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін в ст. 5 Закону «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних» (проект № 4571), який набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Заявники зможуть подавати заяву та перелік найменувань примірників для отримання контрольних марок не тільки у паперовому, а й в електронному вигляді.

Крім того, орган виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері інтелектуальної власності, буде зобов'язаний протягом трьох робочих днів з дня видачі контрольних марок оприлюднити на своєму офіційному сайті:

- перелік найменувань примірників із зазначенням зафіксованих на них творів;

- дані про заявника (для юрособи - повне найменування, юридичну та поштову адресу, дату держреєстрації та ідентифікаційний код, для ФОП - прізвище, ім'я та по батькові, дату держреєстрації, реєстраційний номер картки платника податків);

- кількість виданих контрольних марок, їх серії, номери, дату видачі.

Очікується, що відповідні зміни удосконалять процес видачі контрольних марок та дозволять власникам об'єктів авторського права і суміжних прав самостійно здійснювати контроль.

Контрольна марка - це спеціальний знак, що засвідчує дотримання авторських або суміжних прав і надає право на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних. Це самоклеючий знак одноразового використання, зовнішній бік якого має спеціальний голографічний захист.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам інтелектуальної власності. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Інтелектуальна власність»;

- «Інтелектуальне рейдерство»;

- «Винахід (корисна модель)»;

- «Промисловий зразок».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини