Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто отримав 1 млн дол. економічної «нобелівки»?

9 жовтня 2018, 09:14
178
0
Реклама

Нагадаємо, що формально премія з економіки не входить до складу п'яти нобелівських (з фізики, хімії, медицини, літератури і за мир). Це премія Шведського національного банку пам'яті Альфреда Нобеля, але присуджує її той же Нобелівський комітет.
Цього року її присудили американцям Вільяму Нордхаусу і Полу Ромеру за «інтеграцію інновації та впливу клімату з економічним зростанням».
Зокрема, У.Нордхаус нагороджений за «інтеграцію кліматичних змін в довгострокові макроекономічні дослідження». П.Ромер - за «інтеграцію технологічних інновацій в довгострокові макроекономічні дослідження». В сумі вони створили економічні моделі, які пояснюють, яким чином ринкова економіка взаємодіє з природою і знаннями.
У.Нордхаус (77 років) - викладає в Єльському університеті, є почесним членом Американської економічної асоціації. П.Ромер (62 роки) - професор школи бізнесу Нью-Йоркського університету.
Розмір премії в 2018 році становить 9 млн шведських крон (близько 1 млн дол.), вона буде рівними частинами розподілена між лауреатами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини