Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дистанційна ідентифікація фізичних осіб для отримання послуг стає доступнішою

10 жовтня 2018, 15:30
497
0
Реклама

Національний банк розширив можливості використання дистанційної ідентифікації фізичних осіб через Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних осіб BankID (Система BankID).

Постановою правління НБУ від 03.10.2180 №105 затверджено нову редакцію Положення про Систему BankID, яка визначає основні засади її функціонування та використання абонентами (юридичні особи) та користувачами (фізичні особи).

Система дозволятиме фізичним особам, окрім адміністративних, отримувати дистанційно банківські та інші послуги. Для цього потрібно буде підключення до BankID банку, де вони обслуговуються. Банки ж зможуть відкривати рахунки фізичним особам дистанційно. Інші учасники системи - юридичні особи та небанківські установи - матимуть можливість розпочати надання своїх послуг дистанційно за допомогою ідентифікації через Систему BankID. Це значно спростить процедуру отримання таких послуг і оптимізує витрати компаній за рахунок автоматизації процесів, а також зекономить час потенційних покупців.

Підключення до Системи BankID Національного банку для всіх учасників безкоштовне. На порталі державних послуг наразі доступно близько 70 державних послуг, які можуть бути отримані дистанційно. Незабаром планується збільшення цієї кількості до 100.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини