Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що чекати бізнесу від перевіряючих органів у 2019 році?

19 жовтня 2018, 15:45
199
0
Реклама

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що метою уряду є повноцінне впровадження з початку 2019 року ризик-орієнтованої моделі перевірки бізнесу. Він вказав, що це дасть можливість рейтингувати суб'єкти та об'єкти господарювання, щоб зосередитися на попередженні небезпек у найбільш ризикових.

Сьогодні в тестовому режимі запущено інтегрований портал inspections.gov.ua з низкою інструментів для онлайн-взаємодії держави і бізнесу. Повноцінно вони стануть доступними з 1 січня 2019 року.

26 інспекційних органів з 33 вже долучилися до роботи на порталі та відкрили інформацію про перевірки. Станом на жовтень 2018 року в єдиній системі опубліковано 250 тис. планів та 48 тис. результатів проведених перевірок. До кінця року всі інспекції мають оприлюднити інформацію про перевірки, а також затвердити форми актів перевірок нового зразка.

У листопаді Мінекономрозвитку розпочне модернізовувати інспекційний портал. Для компаній створять «Кабінет управління ризиками» з низкою інструментів:

- календарем запланованих перевірок;

- історією проведених перевірок та їхніми результатами;

- чек-листами (вимогами);

- оцінкою якості роботи інспектора;

З'явиться також можливість вказати на обтяжливість конкретних вимог, що стане основою для їх перегляду.

Крім того, інспекції повинні визначити перелік небезпек для кожної сфери контролю та розробити комбінацію критеріїв для виявлення ризиків і планування перевірок. За даними Кабміну, найбільший прогрес у цьому поки що продемонстрували контролюючі органи в сфері пожежної та техногенної безпеки, охоронної діяльності та туризму.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини