Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес став рідше скаржитися на податківців. Набридло?

23 жовтня 2018, 15:58
184
0
Реклама

Кількість скарг на ДФС, які надходять від бізнесу до Ради бізнес-омбудсмена, скоротилася в 3,5 рази в порівнянні з минулим роком. Про це заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета під час зустрічі з представниками служби.

Основною причиною зменшення скарг фіскали називають врегулювання ситуації з блокуванням податкових накладних. Також зазначають про скорочення на 17% кількості скарг з податкових перевірок, вказуючи, що перевіряються тільки ризикові підприємства.

«Ми здійснюємо системний автоматичний контроль та моніторинг за виконанням запитів, які надходять до ДФС від бізнес-омбудсмена. Також всі територіальні підрозділи орієнтовані на те, щоб надавати максимальну допомогу та сприяння у вирішенні питань, які порушуються Радою бізнес-омбудсмена», - зазначив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

Позитивні результати співпраці відзначив і А. Шемета: «За підсумками ІІІ кварталу цього року фіскальна служба на 3% випереджає інші відомства щодо виконання рекомендацій».
Крім того, на зустрічі розглянули питання щодо апеляційного оскарження судових рішень. Запропоновано, щоб усі апеляції, які супроводжуються бізнес-омбудсменом, розглядалися в ДФС колегіально та, за бажанням скаржника, за безпосередньої участі представників омбудсмена.

За результатами зустрічі було вирішено сформувати робочу групу для «фахового» розгляду звернень, які надходять до Ради бізнес-омбудсмена.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини