Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Київ чекає велика земельна інвентаризація

26 жовтня 2018, 13:05
223
0
Реклама

В ефірі одного зы столичних телеканалів директор департаменту земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації Петро Оленич розповів про плани проведення інвентаризації землі, що належить міській громаді.

Вона буде проходити поетапно і повинна бути завершена до кінця 2019 року. Вже розпочато роботу з боргами великих і середніх користувачів земельних ділянок, в наступному році мова піде про малих. Також, в першу чергу буде проведено облік зелених зон, ділянок під медичні та навчальні заклади.

Результатом інвентаризації столичної землі повинно стати створення повної відкритої бази даних користувачів і власників земельних ділянок: на публічному ресурсі «Інформаційно-аналітична система« Майно »будуть розміщені відомості про те, як і кому виділялася земля. За словами чиновника, на державній публічній кадастровій карті розміщена вся земля, що реєструвалась за останні чотири роки.

***

Нагадаємо, що для оперативної реакції при вирішенні будь-яких земельних питань варто відстежувати зміни в реєстрі нерухомості за допомогою електронних засобів. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-МАЯК, запущений на технічній базі ЛІГА:ЗАКОН. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача. Для інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо земельних ділянок призначений сервіс SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини