Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензійні умови для охоронних фірм можуть змінитись

30 жовтня 2018, 08:04
228
0
Реклама

Міністерство внутрішніх справ підготувало проект змін до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності (постанова КМУ від 18.11.2015 №960) у зв'язку із зміною законодавства.

Визначається порядок дій ліцензіата у разі планового або позапланового припинення (у зв'язку з неможливістю використання матеріально-технічної бази, виникненням форс-мажорних обставин тощо) провадження охоронної діяльності. Встановлюються вимоги щодо забезпечення доступності до приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У новій редакції викладається зразок заяви про отримання ліцензії. До неї, крім іншого, додаватимуться відомості про засоби провадження охоронної діяльності (наявність спеціальних засобів та транспорту реагування). Одночасно із заяви виключаються відомості, не передбачені ст. 11 Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності».

У зв'язку із необхідністю планування заходів державного контролю (планових перевірок) виходячи з оцінки ступеню ризику ліцензіата від провадження ним охоронної діяльності, пропонується перенести на вересень подання інформації щодо змін у даних, які були зазначені при отриманні ліцензії.

Нагадаємо, що повний перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику суб'єктів охоронної діяльності, і періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) затверджені постановою КМУ від 10.10.2018 №825.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини