Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дізнатись про перевірки стане простіше

30 жовтня 2018, 09:22
383
0
Реклама

Ми нещодавно писали про оприлюднення на Інспекційному порталі inspections.gov.ua планів державного нагляду на 2019 рік. 143 400 перевірок - стільки чекає на бізнес перевірок у 2019 році. Разом з тим, не можливо не відмітити тенденцію щодо більш прозорого підходу у сфері державного нагляду (контролю).

26 жовтня був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Мінекономрозвитку, Державною регуляторною службою, Офісом ефективного регулювання BRDO та Проектом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Він передбачає модернізацію Інспекційного порталу з метою удосконалення його технічних і функціональних характеристик для подальшої передачі у власність держави та впровадження системи в промислову експлуатацію.

Інспекційний портал - це пілотний модуль інтегрованої автоматизованої системи, передбаченої Законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Наразі із 33 інспекційних органів 26 відкрили на порталі інформацію про свої планові перевірки. Це дає змогу знайти інформацію про заходи, що вже відбулися або будуть відбуватися, за яким алгоритмом, що саме буде перевірено, для чого, хто саме і коли саме має перевіряти.

***

Нагадаємо, що ресурс «Мистецтво оборони» від ЛІГА:ЗАКОН допоможе підготуватись до візитів не лише перевіряючих органів, а й правоохоронців, органів досудового розслідування та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини