Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Названі нові критерії визначення ступенів галузевих ризиків

1 листопада 2018, 09:41
327
0
Реклама

Мінекономрозвитку презентувало нові критерії визначення ступенів ризику у низці галузей. Вони призначені для використання в рамках ризик-орієнтованого підходу, що передбачає здійснення перевірок, виходячи з ризиків, що несе їх діяльність.

Розроблені критерії для таких сфер: освітня діяльність, електронні довірчі послуги, криптографічний захист та технічний захист інформації, ядерна та радіаційна небезпека, містобудівна діяльність, будівництво об'єктів середнього та високого класу наслідків, промисловий вилов водних біоресурсів, оцінка відповідності вимогам технічних регламентів, використання об'єктів права інтелектуальної власності, вивчення та використання надр.

Ступень ризику визначається за сумою балів, набраних суб'єктом по кожному критерію. Зміни також зазнали й самі переліки, вага кожного з ризиків при визначенні загального ступеню тощо. В багатьох галузях ступені ризику для окремих суб'єктів знижено.

Загалом же, запровадження нової системи покликане зменшити кількість перевірок - так, для суб'єктів з низьким ступенем ризику вони повинні проходити не частіше, аніж один раз на п'ять років.

Зменшенню тиску з боку контролюючих органів повинен сприяти й Інспекційний портал, що на сьогодні функціонує у пілотному режимі. Він, зокрема, дозволяє дізнатись про заплановані перевірки, вивчити результати попередніх заходів для того, аби підготуватись належним чином.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини