Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписано закон «Маски-шоу стоп - 2»

1 листопада 2018, 14:32
218
0
Реклама

Президент України Петро Порошенко підписав так званий закон «Маски-шоу стоп - 2». Він був підготовлений урядом та прийнятий Верховною Радою у вересні.

Серед його основних положень - недопущення безпідставного продовження термінів досудового розслідування та персональна відповідальність правоохоронців за чинення тиску на бізнес.

Законом було внесено зміни у низку статей КПК. Відтепер третя особа, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування, має право заявляти клопотання слідчому, прокурору про закриття кримінального провадження, а у разі відмови в задоволенні клопотання - звернутися із скаргою до слідчого судді. При цьому передбачено, що ухвалу слідчого судді про відмову в задоволенні такої скарги може бути оскаржено в апеляційному порядку.

У разі задоволення слідчим суддею скарги на рішення, дії або бездіяльність органу досудового розслідування, відповідна ухвала направляється керівнику органу, службовою чи посадовою особою якого є слідчий або прокурор, для організації проведення службового розслідування та вирішення питання про притягнення винних осіб до відповідальності. Також з'явилась можливість вимагати персонально зі слідчого чи прокурора відшкодування збитків, завданих внаслідок порушень під час незаконних обшуків або слідчих дій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини