Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об’єм викидів парникових газів розрахують за єдиною методикою

2 листопада 2018, 08:09
358
0
Реклама

31 жовтня уряд схвалив законопроект «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів». Зазначається, що документ був розроблений на виконання Угоди про асоціацію з ЄС і за підтримки Світового банку.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, зазначив, що до цього часу розрахунок таких викидів проводиться без використання єдиної методики, яка б показувала реальні дані.

Також він стверджує, що документ пройшов попереднє обговорення із представниками провідних промислових підприємств, бізнес-асоціацій, на діяльність яких може вплинути новий закон. Йдеться у першу чергу про великі енергетичні та промислові підприємства, які повинні будуть використовувати єдину методику розрахунку викидів CO2, подавати плани моніторингу та звіти про їх виконання.

«Для цілей Паризької угоди, цей закон запровадить в Україні європейську систему моніторингу викидів парникових газів, а у подальшому будь-який з інструментів скорочення викидів CO2, або систему торгівлі квотами на викиди, або вуглецевий податок чи інші, які будуть стимулами для підприємств зменшувати обсяги таких викидів», - розповів Остап Семерак.

Крім того, пропонується запровадження нового інституту верифікаторів, які перевірятимуть правильність наданої підприємствами інформації.

Повний запуск нової системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів планується у 2020 році.

Тепер законопроект повинен розглянути парламент.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини