Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ЄС обмежать використання антибіотиків у тваринництві

8 листопада 2018, 08:05
301
0
Реклама

Європейський парламент затвердив низку обмежень на використання антибіотиків на фермах. Експерти стверджують, що щонайменше 25 тисяч осіб помирають щороку в Європі від стійких до протимікробних препаратів інфекцій. Тварини на європейських фермах споживають, в середньому, більше антибіотиків, аніж люди. Антибіотики додаються до корму при масовому вирощуванні на фермах в якості профілактичних засобів.

Новий закон забороняє використання у ветеринарній медицині призначених для людей антибіотиків, а також невизнаних протимікробних препаратів. Ветеринари повинні будуть надавати дані про обсяги і продажі протимікробних препаратів, а імпортовані товари повинні суворо відповідати стандартам ЄС.

Автори ініціативи вважають, що обмеження використання антибіотиків змусить аграріїв більш відповідально ставитися до умов утримання тварин, поліпшивши їх, а також утримає від використання ліків для всього поголів'я у разі хвороби однієї тварини. При цьому автори закону наполягають, що антибіотики повинні залишатися доступними і ефективними.

Закон набуде чинності у 2022 році.

Джерело: The Guardian

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини