Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Винахідникам хочуть запропонувати державну підтримку

12 листопада 2018, 08:35
222
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило проект Положення щодо конкурсного відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів, корисних моделей та промислових зразків.

Пропонується організовувати та проводити на конкурсних засадах відбір стартапів, пов'язаних із створенням та використанням винаходів, корисних моделей, промислових зразків, ноу-хау та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності, з метою державного стимулювання.

Підставами для державної підтримки стартапів, забезпечення винахідникам пільгових умов оподаткування та кредитування є положення законів «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» та «Про охорону прав на промислові зразки».

Організатором конкурсу виступатиме Мінекономрозвитку, для фінансування створюватиметься спеціальний фонд. Участь у конкурсі зможуть брати громадяни України, які досягли 16 років та юридичні особи - резиденти України.

Конкурс проводитиметься у три етапи:

- приймання заявок - подання претендентом заявки та отримання статусу «Учасник другого етапу»;

- стимулювання - організація надання послуг учаснику. Розробка спільно з оператором надання послуг (визначається відповідно до Закону «Про публічні закупівлі») проекту. Кошторис на одного учасника другого етапу - до 500 тис. грн;

- розвиток - подання звіту, отримання учасником статусу «Переможець конкурсу» та організація діяльності.

Між оператором фонду (Державна інноваційна фінансово-кредитна установа) та переможцем конкурсу укладатиметься договір про створення юридичної особи для подальшої реалізації проекту. Частка оператора фонду у статутному капіталі становитиме 10%, сума внеску до статутного капіталу не перевищуватиме 2 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини