Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усю екологічну інформацію зберуть на одному ресурсі

12 листопада 2018, 10:30
229
0
Реклама

Уряд 7 листопада підтримав Концепцію створення загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля». Вона матиме вільний доступ та об'єднає екологічні дані центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Йдеться про оцифрування екологічної інформації, що до цього часу знаходиться на паперових носіях та у різних користувачів.

Як зазначають у Мінприроди, у першу чергу в електронний вигляд буде переведено надання адміністративних послуг та аналітичну складову екологічних реєстрів. Пізніше переведуть інформацію про діяльність підприємств-забруднювачів, надрокористувачів, об'єктів системи управління відходами. До платформи також інтегрують геоінформацію про території та дані об'єктів природно-заповідного фонду, статистичні відомості, матеріали громадських організацій тощо.

«Відкрите довкілля» надасть можливість об'єднання із зарубіжними інформресурсами, зокрема, щодо моніторингу стану навколишнього природного середовища, реєстру викидів та перенесення забруднювачів.

Проект реалізуватиметься за фінансової підтримки проекту Open Access та українського аналітичного центру «Фундація «Відкрите суспільство». Систему планують запустити до 2020 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини