Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова обіцяє зменшити кількість перевірок

22 листопада 2018, 13:49
334
0
Реклама

За словами в. о. заступника голови ДФС Євгена Бамбізова, податкова планує зменшити щонайменше на 10% кількість підприємств, які потраплять до плану-графіку проведення перевірок на 2019 рік. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками Спілки українських підприємців.

На сьогодні ДФС переглядає критерії оцінки ризиків діяльності платників податків, визначає їх актуальність та пріоритетність, що вплине на планування перевірок на 2019 рік.

Актуалізовані критерії та плани-графіки будуть оприлюднені на веб-порталі ДФС. Євген Бамбізов звернувся до представників Спілки з пропозицією долучитися до роботи з перегляду критеріїв і надати свої пропозиції та бачення пріоритетності цих ризиків для того, аби включати до графіку перевірок тільки тих, кого дійсно потрібно перевіряти.

Також обіцяно, що під час перевірок акцент буде зроблено на результативності, перевірки будуть адресними та не зачіпатимуть той бізнес, який не має об'єктивних факторів ризику.

Йшлося також про впровадження електронних перевірок: платник податку при подачі будь-якої звітності отримуватиме файл з ризиками, які автоматично визначатиме система за співставленням всіх баз даних ДФС. Платник зможе прийняти ці ризики і провести відповідне коригування, надати пояснення, чому такі розбіжності виникли. Якщо згоди не буде досягнуто, то при накопиченні таких електронних файлів з ризиками, буде прийматися рішення щодо проведення аудиту.

***

Нагадаємо, що розділ «Алгоритми дій для бізнесу» ІПС ЛІГА:ЗАКОН містить інформацію щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімалізації наслідків таких перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини