Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суперечці навколо екологічних перевірок у портах може щось змінитись

30 листопада 2018, 10:12
198
0
Реклама

Мінприроди оприлюднило проект наказу «Про затвердження Положення про порядок обчислення розміру відшкодування та сплати збитків, заподіяних внаслідок забруднення із суден, кораблів та інших плавучих засобів територіальних і внутрішніх морських вод України».

Положенням передбачено, що факти скидання із суден забруднюючих речовин встановлюються державними інспекторами за результатами перевірки, інструментально-лабораторних вимірювань та візуальних спостережень.

Розмір відшкодування збитків визначатиметься протягом доби екоінспекторами на основі матеріалів, що підтверджують факт забруднення. Розрахунок здійснюватиметься в доларах США за встановленими формулами. За його результатами готуватиметься претензія.

Як ми писали раніше, діяльність екоконтролю не раз піддавалась критиці з боку бізнесу та одеських чиновників. Справжнє протистояння виникло між головою Одеської ОДА Максимом Степановим та міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком. Ймовірно, встановлення чітких правил перевірок сприятиме поліпшенню ситуації.

Мінприроди наполягає на необхідності відновлення призупинених перевірок бізнесу в частині дотримання природоохоронного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини