Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплеск бюджетних витрат в кінці року може зменшитися

10 грудня 2018, 08:05
232
0
Реклама

6 грудня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу» (законопроект №8044), яким вводиться середньострокове бюджетне планування (на три роки). Детальніше про нього ми писали раніше.

Замість однорічних Основних напрямів бюджетної політики запроваджується середньострокова Бюджетна декларація як документ стратегічного планування на наступні три роки. На місцевому рівні діятимуть трирічні місцеві фінансові плани. Очікується, що це допоможе спростити планування реалізації великих інфраструктурних проектів та державно-приватного партнерства.

Бюджетна декларація, крім положень, які щорічно визначалися в напрямках бюджетної політики, міститиме сукупну стелю видатків та надання кредитів, а також межі для кожного головного розпорядника бюджетних коштів.

Крім того, документ визначає поняття спільного інвестиційного проекту, а також запроваджує огляд видатків як новий інструмент підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

Нагадаємо, що в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова назвала запровадження середньострокового бюджетного планування найважливішою бюджетною реформою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини