Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Два морські порти готові до концесії

12 грудня 2018, 09:35
280
0
Реклама

11 грудня представлені пілотні проекти з передачі в концесію перших двох морських портів.

Проект для спеціалізованого порту «Ольвія» передбачає залучення інвестицій обсягом 17,3 млрд грн зі строком реалізації 35 років. Очікувана бюджетна ефективність за період реалізації проекту становить 68,7 млрд грн.

При обсязі інвестицій у 1,4 млрд грн за 30 років реалізації проекту концесії в порту «Херсон» очікується отримати 16,2 млрд грн бюджетних надходжень. При цьому обсяги перевалки вантажів у цих портах повинні збільшитись в 2,3 рази у 2030 році.

За словами Першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва зацікавленість проектами висловили компанії Louis Dreyfus, Нектар Груп, QTerminals, Bunge, COFCO, POSCO, OREXIM, Нібулон, Укррічфлот та ін.

Як ми писали раніше, попри прийняття у першому читанні ще у квітні цього року, у листопаді комітет Верховної Ради з питань економічної політики не зміг прийняти рішення щодо законопроекту №8125 «Про концесії». Наріжним каменем стали питання, пов'язані із морськими портами, а саме, можливості їх передачі у концесію без проведення конкурсу. Тоді ж в уряді заявляли, що підготовка до концесії портів однаково триватиме.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини