Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Встановлювати побутові газові котли можна, але далеко не скрізь

21 грудня 2018, 08:32
1700
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило нові ДБН з проектування побутових газових теплогенераторів в нових житлових будинках. Раніше це питання не було унормовано, зараз же чітко говориться, що в житлових будинках не допускається розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими і відкритими камерами згоряння.
Однак є виняток - допускається установка в індивідуальних житлових будинках і багатоквартирних житлових будинках до трьох поверхів теплогенераторів потужністю до 30 кВт для забезпечення опалення та гарячого водопостачання. При цьому приміщення, де вони встановлюються, повинні мати стелі заввишки не менше 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити). Внутрішній об'єм кухні при застосуванні теплогенераторів з закритою камерою згоряння повинен бути на 6 кубічних метрів більше, передбаченого пунктом 9.27 ДБН; площа припливного пристрою повинна становити не менше 0,025 кв.м. У приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається установка тільки теплогенераторів з закритою камерою згоряння.
Теплова потужність конвекторів, що встановлюються в житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт. При цьому зазначені приміщення повинні бути обладнані пристроєм контролю довибухових концентрацій газу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини