Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочато підготовку до конкурсів з розробки нафтогазових родовищ

11 січня 2019, 09:05
277
0
Реклама

Після опублікування в «Урядовому кур'єрі» набуло чинності рішення уряду про початок підготовки до конкурсів з укладення угод про розподіл продукції (УРП). На конкурси виставлено 12 нафтогазових ділянок в Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Забезпечити організацію проведення конкурсу відповідно до вимог Закону «Про угоди про розподіл продукції» повинна відповідна міжвідомча комісія. Вона протягом двох місяців розробить і затвердить конкурсну документацію і розмістить оголошення про проведення конкурсу в офіційних друкованих виданнях України та іноземних засобах масової інформації.

Прийом заяв на участь в конкурсі відбувається протягом трьох місяців з дати опублікування оголошення. Після цього у комісії є місяць для підготовки і подачі уряду висновків і пропозицій щодо визначення переможця конкурсу.

Термін дії УРП - 50 років. Частка держави в прибутковій продукції повинна складати не менше 11% її загального обсягу, максимальна частка інвестора - 70% загального обсягу виробництва (до повного відшкодування його витрат).

На першому етапі геологорозвідувальних робіт (протягом п'яти років) мінімальний обсяг інвестицій повинен становити від 0,45 до 1 млрд грн в залежності від ділянки.

За 10 ділянками ініціатива про проведення конкурсів належить Американсько-українській діловій ради (USUBC) та інвестиційній компанії SigmaBleyzer, за двома іншими - ТОВ «Навігатор Компект».

Детальні умови конкурсів - на сайті Асоціації газодобувних підприємств за посиланням.

Нагадаємо, що в грудні стартували перші аукціони з продажу ліцензій на видобуток корисних копалин. На «ProZorro.Продажі» виставлено 10 ліцензій на розвідку і видобуток вуглеводнів на ділянках загальною площею 1,81 тис. кв. км.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини