Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тестування косметики на тваринах хочуть заборонити

11 січня 2019, 14:56
343
0
Реклама

Міністерство охорони здоров'я опублікувало для громадського обговорення новий Технічний регламент на косметичну продукцію, який був розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Очікується, що він усуне юридичні розбіжності та бар'єри у торгівлі косметикою між Україною та країнами ЄС.

Планується заборонити випробовування косметики на тваринах та дозволити іноземним та національним компаніям використовувати новітні технічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування.

Пропонується також змінити мову маркування з латинської на українську.

Для впровадження нових вимог Мінохорониздоров'я має намір передбачити перехідний період. У разі прийняття, ця постанова Кабміну набуде чинності через 18 місяців з дня опублікування. Це зумовлено відсутністю затвердженої методології альтернативних випробувань безпеки косметики.

Косметику, яка введена в обіг до набрання чинності техрегламентом, дозволять реалізовувати протягом строку її придатності.

Зазначимо, що в разі прийняття цього документу іноземні компанії, що вже зараз тестують косметику альтернативними методами, зможуть реалізовувати свою продукцію на українському ринку.

***

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які діагностичні та лікувальні послуги можна буде отримати безкоштовно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини