Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боротьба з нелегальною зайнятістю стає «популярною»

28 січня 2019, 10:37
759
0
Реклама

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Державна служба з питань праці домовилися координувати дії з питань запобігання випадкам неофіційного працевлаштування.

Центральні органи цих відомств надали відповідні доручення регіональним структурам щодо налагодження співпраці, результатом чого стали підписані меморандуми та угоди про співробітництво, а також погоджені плани подальших спільних дій.

Таким чином, при перевірці співробітники Держпродспоживслужби звертатимуть увагу на порушення не лише санітарного законодавства, а й на факти нелегального працевлаштування, про що інформуватимуть Держпраці.

Ще один привід для перевірок можливого неофіційного працевлаштування пообіцяв надавати Мін'юст. Відповідно до меморандуму із Держпрацею, міністерство передаватиме інформацію щодо осіб, які ухиляються від сплати аліментів і, ймовірно, отримують зарплату у конвертах. Про факти можливого порушення Мін'юст обіцяє інформувати Держпраці протягом дня з моменту надходження скарги.

***

Раніше ми писали, що ДФС готує проект урядового розпорядження про проведення заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення. Проектом передбачено обмін інформацією між ДФС, Міністерством соціальної політики, Державною службою з питань праці, Державною службою зайнятості та Пенсійним фондом про факти використання неоформлених найманих працівників, виплати доходів таким працівникам тощо.

***

Нагадаємо, що розділ «Безпека бізнесу. Відповідальність» модуля «Алгоритми дій для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані із проведенням перевірок наглядовими та контролюючими органами та порад щодо мінімізації наслідків таких перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини