Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на розроблення проекту землеустрою не означає згоду на оренду

31 січня 2019, 17:37
869
0
Реклама

Суть справи: компанія просила зобов'язати міську раду укласти із нею договір оренди земельної ділянки. Позов обґрунтовано тим, що було розроблено проект землеустрою, на що раніше отримано дозвіл, однак рада не прийняла рішення про оренду.

Місцевий суд задовільнив позов. Однак апеляційний суд відмовив у його задоволенні. Після цього Вищий господарський суд України скасував це рішення і направив справу на новий розгляд. Повторно розглянувши справу, апеляційний суд задовольнив позовні вимоги.

Велика палата ВС скасувала це рішення і вказала, що надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення ділянки із земель комунальної власності не означає позитивного рішення про передачу її в користування. Такий дозвіл направлений на ідентифікацію земельної ділянки, яка в подальшому може стати предметом договору оренди.

Відповідну постанову по справі №32/563 ВС прийняв 4.12.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Нагадаємо, що до VERDICTUM можна отримати тестовий доступ на три дні для ознайомлення з її повним функціоналом.

***

Раніше ми писали про те, чи допускається оренда ділянки, якщо її межі не визначені.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини