Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де малому та середньому бізнесу можна знайти гроші на розвиток та знання?

4 лютого 2019, 09:57
378
0
Реклама

У ході засідання Міжнародного трейд-клубу, що відбулось 31 січня у Київській ТПП, Даніель Крамер, радник, координатор з питань торгівлі відділу торгівлі та економіки представництва Європейського Союзу в Україні, презентував EU4Business - ініціативу ЄС щодо підтримки малого та середнього бізнесу (МСБ) у країнах Східного партнерства.

Вона, зокрема, надає можливість підприємствам з річним оборотом до 50 млн євро та кількістю працюючих - не більше 250, доступу до фінансування: кредити, фінансування інвестицій, пов'язаних з експортом, фінансування заходів щодо адаптації до стандартів ЄС, а також підтримка жінок-підприємців та стартапів. Фінансова допомога надається через банки та інші фінансові партнерські установи, значна частина цієї допомоги стала можливою завдяки непрямому фінансуванню з боку ЄС у вигляді кредитних гарантій. Кредити надаються як у гривні, так і у валюті, відсоткова ставка залежить від суми та термінів кредиту та становить від 5% у євро та від 14,8% у гривні при строках 6-120 місяців.

EU4Business також полегшує доступ до ринків: проведення бізнес-консультацій та тренінгів з експорту, створення можливостей для налагодження зв'язків та організація торгових делегацій до ринків ЄС.

Доступ МСБ до знань: надання консультативних послуг, консалтингової та технічної підтримки, проведення спеціалізованих тренінгів для розвитку навичок реалізується через мережу партнерських центрів інформаційної підтримки.

***

Компанія «ЛІГА:ЗАКОН» виступила партнером засідання Трейд-клубу і представила зарубіжним та українським гостям сервіси Платформи ЛІГА:ЗАКОН.

***

Нагадаємо, що модуль «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів та санкцій, ставки зборів і платежів, індекси інфляції тощо. У нього також включені деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми і нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини