Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деталізовані вимоги розкриття інформації, яка містить банківську таємницю

5 лютого 2019, 09:32
402
0
Реклама

З 4 лютого набули чинності зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Постановою від 01.02.2019 №27 НБУ визначив, що вимога відповідного державного органу на отримання інформації, яка містить банківську таємницю, повинна містити:

- для фізичних осіб-резидентів - прізвище, ім'я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер (та за наявності - серію) паспорта з відміткою про відмову від прийняття реєстраційного номера;

- для фізичних осіб-нерезидентів - прізвище, ім'я та (за наявності) по батькові, номер (та за наявності - серію) паспорта;

- для юридичних осіб - найменування та ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Паспорт громадянина України може бути й у формі ID-картки.

Нагадаємо, що відповідно до частина другої ст. 62 Закону «Про банки і банківську діяльність», вимога держоргану про розкриття банківської таємниці повинна містити підстави для отримання цієї інформації та посилання на норми закону, що надає право на неї.

***

Раніше ми писали, що з 7 лютого набувають чинності нові правила валютного регулювання.

***

Нагадаємо, що розділ «Управління ризиками» модуля «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані із охороною комерційної таємниці, взаємовідносинами з банками, державними структурами тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини