Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відтепер на поручителя по кредиту покладено ще більше зобов'язань

5 лютого 2019, 10:02
1806
0
Реклама

4 лютого набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування». Зміни, передбачені в ньому, поширюються не тільки на нові, але і на раніше укладені договори.

Так, згідно з новими нормами кредитор і боржник можуть домовитися про зміну умов кредитування, при цьому поручитель нестиме відповідальність за повернення тієї суми, про яку йшлося раніше. Термін, при якому можна пред'являти претензії до поручителя, збільшений в шість разів - до трьох років. Також, у разі змінюваної процентної ставки кредитор зможе повідомити про її зміні через 15 днів після початку її застосування.

Після прийняття Закону у липні 2018 року Президента закликали його ветувати, однак відповідна петиція не набрала необхідної кількості голосів. Наразі главу держави просять внести в парламент і визначити як невідкладний проект про скасування дії цього закону.

***

Раніше ми писали про те, що Нацбанк уточнив умови розкриття інформації, яка містить банківську таємницю.

***

Нагадаємо, що для того, аби запобігти реєстраційним діям з вашою нерухомістю без вашого відома, ЛІГА:ЗАКОН створила спеціальний сервіс SMS-МАЯК. За його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача. Для отримання упереджувальної інформації про зміну майнових прав на земельні ділянки є можливість скористатись сервісом SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ. З повним каталогом рішень від ЛІГА:ЗАКОН можна ознайомитись за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини