Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічні перевірки суден у портах, ймовірно, припиняться

13 лютого 2019, 15:48
537
0
Реклама

Ксенія Ляпіна, голова ДРС, заявила про те, що для недопущення зниження привабливості експортного потенціалу українських морських портів варто переглянути порядок взаємодії Адміністрації морських портів і екологічної інспекції.

Йдеться про перевірки суден у портах, результатами яких часто стають конфлікти, що призводять до створення додаткових ризиків і, відповідно, до збільшення витрат судновласників.

За словами Ксенії Ляпіної, на сьогодні немає встановлених правил відбору проб, що не дозволяє встановити прямого зв'язку між кораблем та екологічним забрудненням портових вод. Перевірки ж призводять до безпідставних затримок суден у портах і штрафів. Урядовець вважає, що упорядкування законодавчих норм повинне підвищити роль Мінінфраструктури та портів, що знаходяться в його управлінні, натомість зменшити домінуючу роль екоінспекції.

***

Раніше ми писали, що конфлікт судновласників із екоінспекцією призвів до рекомендацій іноземним компаніям уникати заходу в українські порти.

***

Нагадаємо, що модуль «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів та санкцій, ставки зборів і платежів, індекси інфляції тощо. У нього також включені деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми і нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини