Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк планує змінити механізм міжбанківського переказу коштів в національній валюті

15 лютого 2019, 13:02
352
0
Реклама

Регулятор розмістив для обговорення проект постанови про внесення змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів В Україні в національній валюті.

Зокрема, пропонується при формуванні міжбанківського електронного розрахункового документа дозволити проставляти електронний підпис замість ЕЦП.

З Інструкції пропонується виключити норми щодо відкриття (закриття) кореспондентських рахунків банків-резидентів у національній валюті, оскільки ці питання регулюються Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, викладеною в новій редакції.

Також Національний банк планує змінити технологію роботи системи електронних платежів. Платежі, які отримувач не підтвердив до кінця банківського дня, будуть автоматично проводитись у файловому режимі.

Крім того, Нацбанк має намір не обліковувати на транзитному рахунку непідтверджені суми міжбанківських електронних розрахункових документів. Такі новації в діяльності системи пропонують ввести в дію через два місяці після набрання чинності документом.

Зауваження та пропозиції до проекту можна надати до 15.03.2019.

***

Раніше ми писали про те, коли і хто може заблокувати картковий рахунок.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОНмістяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам банківської діяльності. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Ліквідація банку з ініціативи власників»;

- «Основні вимоги до створення банку»;

- «Філія/відділення та представництво банку - у чому різниця».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини