Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Картка киянина» трансформується із соціальної у муніципальну

21 лютого 2019, 08:06
3304
0
Реклама

Відповідно до положення про муніципальну «Картку киянина», затверджену рішенням Київради від 20.12.2018 № 549/6600, вона видається громадянам, які: мають право на пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до законодавства України, та на додаткові пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до актів Київради та КМДА.

Нову картку відтепер можуть також отримати не лише мешканці Києва, а й громадяни, які офіційно працюють у столиці, внутрішньо переміщені особи, учні, студенти коледжів та вищих навчальних закладів.

«Картка киянина» надає можливість отримати пільги, доплати, допомоги, компенсації, сервіси, послуги та знижки, цільову адресну допомогу. Вона також надає доступ до обслуговування у медзакладах, за її допомогою можна здійснити оплату житлово-комунальних послуг.

За словами депутата Київради Вадима Сторожука в ефірі телеканалу «Київ» з 12 лютого Ощадбанк здійснює перевипуск «Картки киянина». Нова картка міститиме транспортний додаток (аналог «зеленої» картки метро) та може використовуватись як звичайна платіжна картка.

На сторінці громадської приймальні депутата у Facebook у нього спитали, чи зможе працюючий у Києві пенсіонер, який не має реєстрації, скористатись «Карткою киянина» для пільгового проїзду у громадському транспорті. Проте чіткої відповіді Вадим Сторожук не надав.

***

Раніше ми писали, за яких умов споживач може бути відключений від електропостачання.

***

Нагадаємо, що інформацію щодо податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, станом на 01.01.2019, або розмірів податкової соціальної пільги можна знайти у модулі «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини