Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міграційна криза в Європі пішла на спад

22 лютого 2019, 12:41
394
0
Реклама

Frontex - Європейська служба прикордонної і берегової охорони представила звіт про міграційну ситуацію та прогнози Risk Analysis for 2019.

Так, у 2018 році кількість виявлень незаконних перетинів кордону досягла найнижчого рівня за останні п'ять років. Кількість виявлених нелегалів (150 114 осіб) знизилась на 27% у порівнянні з попереднім роком. Якщо ж порівнювати із піковим 2015 роком - показник знизився на 92%. В Італії зареєстрований найнижчий показник за 7 років.

Найактуальнішим напрямом для нелегалів, як і раніше, є середземноморське.

Західне Середземномор'я стало найбільш часто використовуваним маршрутом в Європу. В Іспанії було виявлено 57 тис. нелегалів, що вдвічі більше, ніж у 2017. У звіті наголошується, що кількість рейсів, що вилітають з Марокко збільшилася у п'ять разів, країна стала використовуватися як транзитна територія для центрально- і південноафриканських країн.

Актуальним для Східного Середземномор'я залишається незаконний перетин турецько-грецького кордону (+ 34%). З Туреччини нелегали також намагаються потрапити в ЄС через Балкани.

У звіті наголошується, що майже кожен п'ятий з усіх виявлених нелегалів - неповнолітній.

***

Нещодавно ми писали, що Болгарія і Греція обмежують видачу паспортів за інвестиції, тоді як Чорногорія тільки запустила подібну програму у 2019 році.

***

Нагадаємо, що модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані з отриманням дозволу на працевлаштування іноземців, його продовження і внесення до нього змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини